Home > Warmtepompen

Warmtepompen regio Aarschot & omstreken

Warmtepompen

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor elektriciteit te besparen. Een warmtepomp heeft maar voor een kwart van haar verbruik elektriciteit nodig omdat ze warmte uit de natuur (bodem, grondwater, buiten- of afvoerlucht) haalt en deze warmte in de woning afgeeft. In nieuwbouwwoningen wordt er doorgaans altijd mee gewerkt om het E-peil zo laag mogelijk te houden om tegemoet te kunnen komen aan de steeds strenger wordende energienormen die de overheid ons oplegt.

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Met een warmtepomp bereikt u het ideale comfort in uw woning en houdt u daarbij rekening met lage kosten en het milieu. Dankzij het grote assortiment van verschillende soorten warntepompen heeft u voor iedere situatie een ruime keuze aan warmtepompen.

Overweegt u een warmtepomp aan te schaffen? Contacteer Ecowa vandaag nog en wij bezorgen u een duidelijk overzicht van hoe u gebruik kunt maken van de talrijke warmtepompsystemen van onze verschillende top merken.

Wilt u uw woning verwarmen zonder gas te gebruiken, dan is een warmtepomp een prachtig alternatief voor een cv-ketel.

U kunt een warmtepomp ook gebruiken in combinatie met uw cv-ketel om uw huis te verwarmen, dit noemt een hybride oplossing, maar wat is de beste keuze voor uw woning? Dit verschilt van huis tot huis. Hierdoor is er niet één standaard antwoord op de vraag: welke warmtepomp is voor mij ideaal en wat kost een warmtepomp? Een vraag over het rendement is eveneens uniek voor elke woning.

Kant-en-klare oplossingen zijn er niet, maar er is een schat aan informatie en ideeën om je huis aangenaam te verwarmen met een warmtepomp.

Contacteer ons voor gratis advies!

Hoe werkt een warmtepomp? Bekijk deze video:

GRATIS ADVIES

Zonder kennis van warmtepompen is het niet evident om de juiste warmtepomp te kiezen.

Uw keuze zal uiteraard afhangen van de prijs, maar ook van andere factoren zoals de soort warmtepomp (wat is het doel van de warmtepomp?) en zal deze, al dan niet gebruikt, worden in combinatie met radiatoren, vloerverwarming of ventilatie?

Contacteer ons vrijblijvend.

Warmtepompen i.c.m. vloerverwarming, ventilatie & zonnepanelen

Gaat u bouwen of verbouwen? Wilt u het beste rendement en een zo laag mogelijk E-peil? Dan moet u warmtepompen combineren met zonnepanelen. Zo heeft u een milieuvriendelijke oplossing voor uw elektriciteit & verwarming.

Maar ook in combinatie met vloerverwarming & ventilatie krijgt u extra punten voor uw E-peil doordat je de lucht kan recupereren voor naverwarming, ventilatie en het opwarmen van water.

Soorten warmtepompen:

  • WARMTEPOMPEN DIE WARMTE HALEN UIT HET GRONDWATER (VERTICAAL SYSTEEM)
    Het duurste systeem, maar wel het meest rendabele. Het biedt gegarandeerd het hele winterseizoen het beste comfort.
  • WARMTEPOMPEN DIE WARMTE HALEN UIT DE AARDWARMTE (HORIZONTAAL SYSTEEM)
    Eveneens een uitstekend comfort en iets goedkoper als het systeem met grondwater.
  • WARMTEPOMPEN DIE WARMTE HALEN UIT DE OMGEVINGSLUCHT
    Ideaal voor woningen die gerenoveerd worden of woningen met een kleine oppervlakte.

Wenst u ook een warmtepomp te laten installeren door onze experts?