Home > Ventilatie

Ventilatie regio Aarschot & omstreken

Waarom heb je een goed ventilatiesysteem nodig? De wet voorschrijft strenge isolatienormen voor renovatieprojecten en nieuwbouwwoningen waardoor de lucht in zo’n woning bijna niet meer weg kan. Dit heeft als nadeel dat de lucht in de woning ongezond wordt. Sinds januari 2006 is het daarom verplicht om een ventilatiesysteem te plaatsen.

ventilatie

Installateur ventilatiesysteem

Ongezonde lucht in uw woning zorgt voor schimmel, bacteriën en virussen. Voor een optimale luchtkwaliteit te garanderen is het een vereiste dat het ventilatiesysteem correct wordt geplaatst. Laat daarom uw ventilatiesysteem plaatsen door een ervaren installateur.

U kan op ECOWA BVBA rekenen voor de aankoop van een ventilatiesysteem (geen verplichting om dit via ons te doen) en voor een kwaliteitsvolle & correcte plaatsing.

Ventilatiesysteem i.c.m. een warmtepomp?

Ventilatie in combinatie met een warmtepomp kan zeker. Bij nieuwbouwwoningen of renovaties zal dit je E-peil extra verlagen en uiteraard zal u dit ook voelen op uw energiefactuur.

Bent u een handige harry?

Als u een handige harry bent, kunnen wij u ook begeleiden bij het plaatsen van een ventilatiesysteem. De hulp van een installateur komt toch altijd van pas omdat,  hoe goed het ventilatiesysteem ook is, bij een slechte plaatsing werkt het niet naar behoren.

Daarnaast willen we u ook benadrukken dat de inregeling en eindcontrole toch wel echt iets is voor een installateur.

Advies op maat

Het is allemaal nog wat veel als u er niet dagdagelijks mee bezig bent. Dat begrijpen we en we nemen dan ook graag de tijd om u vrijblijvend te adviseren naargelang uw situatie en budget. U krijgt vervolgens een vrijblijvende offerte op maat.